Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 30 januari 2019

Spreek-je-uit-café op 4 februari

Boris van der Ham vraagt zich met D66 Zuidoost-Drenthe af, “Telt uw stem nog mee?”

 Op 4 februari a.s. organiseert D66 Zuidoost-Drenthe een spreek-je-uit café rondom de vraag, “telt uw stem nog mee?”. Tijdens deze avond zullen onder bezielende leiding van huidig D66 Emmen fractievoorzitter Carmen Hoogeveen verschillende aansprekende panelleden en de aanwezigen in het publiek (u!) met elkaar in discussie gaan over onderwerpen die betrekking hebben op de aankomende verkiezingen rondom het thema democratische vernieuwing. Het doel van deze avond mag dan ook duidelijk zijn, telt uw stem mee? Hoe zwaar telt uw stem mee? Gaat de politiek genoeg met haar tijd mee? Welke oplossingen kunnen we bedenken om inwoners nog meer bij de besluitvorming in hun buurt te betrekken?

Panelleden

Om het onderwerp vanuit elke laag aan te kunnen vliegen heeft D66 Zuidoost-Drenthe een zo breed mogelijk panel samengesteld. Als bevlogen voorzitter van EOP (Erkende Overleg Partner van de gemeente Emmen) Wijkbelangen Emmerhout kan Wytse Bouma de stellingen aanvliegen vanuit zijn ervaringen in de wijk. Zo heeft Wijkbelangen Emmerhout bijvoorbeeld als eerste EOP de beschikking gekregen over een burgerbegroting, waardoor inwoners zelf hebben kunnen kiezen waaraan het beschikbare budget besteed diende te worden.

Naast Wytse Bouma neemt ook Anry Kleine Deters deel aan het panel. Als kersverse lijsttrekker van D66 Drenthe, met een behoorlijke bestuurlijke en politieke rugzak en verkiezingen voor de boeg, telt dit onderwerp voor Anry als voor geen ander. D66 Drenthe heeft in haar verkiezingsprogramma en in de afgelopen periode duidelijk laten horen dat inwoners sneller en consistenter bij besluitvorming betrokken dienen te worden, maar toch gaat dit in de praktijk nog lang niet altijd goed. Voor Anry staat voorop dat de provincie er altijd voor haar inwoners moet zijn en ze kijkt daarom ook uit naar de ideeën en discussies die deze avond zullen ontstaan.

Als laatste toevoeging aan het panel kan D66 Zuidoost-Drenthe met gepaste trots vermelden dat ook Boris van der Ham zijn stem zal laten horen. Boris is voormalig Tweede Kamerlid, oud voorzitter van de Jonge Democraten, schrijver, acteur, voorzitter van het Humanistisch Verbond en bekleed daarnaast verschillende bestuurlijke functies. En misschien nog wel belangrijker, Boris van der Ham heeft zich altijd duidelijk laten horen als het om democratische vernieuwing gaat. Zo stelde hij in 2005 mede het initiatiefwetsvoorstel op waardoor er in dat jaar voor het eerst in 200 jaar een referendum in Nederland werd gehouden en laat hij als ‘Opfrisser’ ook binnen D66 een kritisch geluid horen.

Locatie

Als locatie voor deze avond is het kenmerkende hotel Ten Cate beschikbaar gevonden. Om 19.30 uur gaan de deuren van de zaal open waarna de avond rond 20.00 uur wordt afgetrapt. Tijdens de hele avond is koffie en thee vrij beschikbaar en naderhand heten wij u graag welkom voor een hapje en een borrel. De avond is vrij toegankelijk, maar er is wel een maximaal aantal plekken beschikbaar dus het is aangeraden om op tijd te komen. Laat uw stem horen!